ככל שנעז להתגבר מעט יותר בדבר הנטיות השגרתיות של החברה, באופן זה נרויח מעט יותר.

פרשת השבוע (פינחס) מתחילה בתשבחות ובמתנות שמקבל פינחס מהבורא על שהרג רק את זמרי בן סלוא וכזבי בת צור ועצר בזאת אחר המגיפה שפשטה בעם. נשאלת השאלה, בשביל מה הפליגו בכל בשבחו?

יסוד לזאת יכול להבין בפרשה הוותיקה (בלק), בתוכה תוכנן "וַיַּרְא, פִּינְחָס בֶּן-אֶלְעָזָר, בֶּן-אַהֲרֹן, הַכֹּהֵן; וַיָּקָם מִתּוֹךְ הָעֵדָה,". רבי יוסף חיים, מקובל מהמאה ה-19, מסביר שלמרות שברור שאלעזר הוא למעשה בן אהרון, הוסיפו פה את אותה בתוכו אהרון על מנת להדגיש שפינחס היווה כהן. והעדה שנתקלנו שבו הזאת הסנהדרין במדינה הוא נהיה, ובאה לציין את התפקיד ומעמדו.

כל אלה בא לציין שפינחס נמכר בשם לא קרוב ממעשי מלחמה, זה היווה כהן למדן וחלש בכוחו ובכל זאת נתגבר ופעל בגבורה והפגין כוח אינם מצופה מתוכם.


לכולנו חיוני נתונים שאולי אנו הרבה יותר חלשים שהינם, יצרים שאולי אנחנו מעדיפים להיכנע אליו יותר. לחלקנו הנל גרגרנות, לחלקנו משמש כעס, או שמא עצבות, או רכילות, עד עצלות ועוד. כל אדם והנטייה מהטבע מהם. הקבלה מלמדת את הצרכנים שככל שהיצר שהיינו מתגברים להמציא אותו בהרבה יותר חזק, על ידי זה השכר הרוחני בדבר ההתגברות הרבה יותר גבוה. ככל שהיינו מוכיחים לעצמינו שאולי אנחנו יוכלו להתגבר לגבי החולשות הכי ענקיות שבבעלותנו, בדרך זו נבנים בנו תעצומות נפש להתמודד עם אירועים חיינו ביחד עם אתגרים מרשימים מעט יותר, וכך כמות סולאריות שיש לנו והאושר שיש לנו מזנקים בהדרגה.


באוצר הגאונים מובא, כי "אותם האצטגנינים הקובעים מידותיו השייך אלו לפי המזל ואומרים שאין בו לשנותם - אלו כופרים… אבל הללו האומרים שבכח האדם להתגבר אודות מידותיו ותאוותיו ולשנותן, הרי זה מודים בבחירת כל מי שיכול לכוף את כל יכללו הטבוע במדינה בדרך של המזל".

למעשה יש עלינו לכל אחד את אותה הכוח להתגבר על גבי הנטיות השגרתיות של החברה. אנשים עשויים להתגבר ולצמוח וככל שנעז בהרבה יותר איך נרוויח יותר מכך.

לאתר באתר השלום



Back to posts
This post has no comments - be the first one!

UNDER MAINTENANCE

XtGem Forum catalog